Koca Karı Gerdanı Nedir ? Koca Karı Gerdanı Nasıl Yapılır ?

Kocakarı gerdanı, Rize mutfağına ait çok sevilen bir tatlıdır. Bu tatlıyı bir nevi burma baklava olarak da tarif edebilebilir.

Koca Karı Gerdanı, Rize mutfağına ait çok sevilen bir tatlıdır. Bu tatlıyı bir nevi burma baklava olarak da tarif edebilebilir. Ancak burma baklavadan farklı olan noktası şerbetli bir tatlı olmamasıdır. Geleneksel lezzetimizi yapıp sofralarınızda yer vermek istiyorsanız, malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda yazılı olan tarifimizde bulabilirsiniz.

Koca Karı Gerdanı Malzemeleri Nelerdir?


-1 su bardağı süt
-1 su bardağı yoğurt
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-2 çay kaşığı tuz
-1 paket karbonat
-1 su bardağı nişasta
-Aldığı kadar un
-3 su bardağı iri dövülmüş fındık
-250 gram tereyağı

Koca Karı Gerdanı Nasıl Yapılır ?


Unu derin bir kaseye alıp üzerine karbonat serpin. Ortasını havuz gibi açtığınız una süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. Gerekirse un ilave edebilirsiniz. Üzerini streç filmle kapattığınız hamuru bir süre dinlendirin. Dinlenen hamuru bezelere bölüp nişasta yardımıyla ince ince açın. Ortasına dövülmüş fındık serptiğiniz yufkaları oklavaya gevşek bir biçimde sarın. Oklavanın iki kenarından içeriye doğru büzdüğünüz hamurları 3 santimetre uzunluğunda kesin ve tepsiye dizin. Tereyağını eritip tatlıların üzerine dökün. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin. Üzeri kızardığında çıkarıp soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Bu tür yöresel yemekleri daha çok paylaşıp yazılarımızı çoğaltmamızı istiyorsanız ilgili yazımızı paylaşıp yorumlayıp bize destek olabilirsiniz (:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir