Karadeniz’e Özgü Yemekler Nelerdir ? Hangi Yemekler Var ?

Karadeniz'e Özgü Yemekler yöresinde tüketilen yemekler veya yöresel yemekler diyince herkesin ilk önce aklına hamsi gelmektedir.

Karadeniz’e Özgü Yemekler yöresinde tüketilen yemekler veya yöresel yemekler diyince herkesin ilk önce aklına hamsi gelmektedir. Fakat olay görüldüğünden daha farklıdır. Karadenizde yemek çeşitleri ve tatlı çeşitleri ile zengin bir mutfağı vardır.  Bunları isim isim söyle sıralayabiliriz.

Enişte Lokumu

Yörenin kurabiye tarzında bir yiyeceğidir. Yörede yeni evlenenlerin evine bu lokum gitmeden evden çıkmamaları gibi bir adetleri mevcuttur. Enişte Lokumu tarifini merak ederseniz ve yapmak isterseniz ilgili yazımızda onu inceleyebilirsiniz.

Pepeçura Tatlısı

Pepeçura tatlısı siyah üzümden yapılan bir tatlı çeşididir. Yöredeki insanların bahçelerinde yetişen siyah üzümleri toplayıp üzüm sırası yapar ve bunu yazın kışın sıralardan tatlı yaparlar. Pepeçura Tatlısı tarifi yazımızda mevcuttur.

Turşu Kavurması

Turşu kavurması adı gibi turşularla olan bir yemek çeşidi değildir. Hatta içinde turşu ile alakalı bir durum da yoktur. Ama adını turşu kavurması koymuşlar tadı lezzeti tarif edilemez kadar güzeldir. Turşu Kavurması tadı lezzeti ile tarif arıyorsanız yazımızı okumanızı tavsiye ederiz

Kuru Fasulye

Neredeyse rizeyle özdeşleşmis kuru fasulye yemeği lezzeti ile dillere destan olmuştur. Bunu rizede yememek elde mı bence değil Kuru fasulye ilgili yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.

Kara Lahana Çorbası

Kara Lahana Çorbası
Dünyanın en kötü 100 yemeği arasına girse de onların tarifiyle beğenilmese de bu lezzetli yemeğimiz, Karadeniz de en çok tüketilen ve lezzetiyle kendine ayrı bi yer veren bir yemektir. Özellikle mısır ekmeği ile kara lahananın birleşimiyle farklı bir lezzete bürünmektedir. İlgili Yazımızı okumak ve paylaşmak için Kara Lahana Çorbası yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Laz Böreği Tatlısı

Laz Böreği Tatlısı
İsminden anlaşılan genelde bu bir börek olarak algılanmaktadır. Fakat bu börek değil bir tatlıdır. İsminin böyle olmasının nedeni bir gelin ile kaynananın tatlı mı yapacaz börek mı yapacaz tartışmasından çıkmaktadır. Laz Böreği Tatlısı ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir