Petran Yaylası Nerede ? Petran Yaylasına Nasıl Gidilir ?

En önemli yaylalardan biri de Petran Yaylası’dır. Deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin 200 metre yüksekte olan Petran Yaylası; Rize’nin İkizdere ilçesine bağlıdır.

En önemli yaylalardan bir tanesi de Petran Yaylası’dır. Deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin 200 metre yüksekte olan Petran Yaylası; Rize’nin İkizdere ilçesine bağlıdır. İlçe merkezine yaklaşık 28 kilometre uzaklıktaki bu harika yaylaya yılın her döneminde gidebilir ve eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Ayder Yaylası’na oldukça yakın bir bölgede bulunan Petran Yaylası; görenleri kendine hayran bırakan güzelliği ile sadece yaz aylarında değil aynı zamanda kış aylarında da eşsizdir. Özellikle kış aylarında gerçekleştirilen festival ve eğlenceler yaz aylarındakiler kadar rağbet görür.

Petran Yaylası Festivalleri

İnsanlar tarafından Petran Yaylası olarak bilinen ama aslında Meşeköy adındaki bu bölgede yöre halkının katkıları ile pek çok festival ve eğlence düzenlenir. Karadeniz insanının pratik ve kimsenin aklına gelmez düşünce yapısı bazen komik bazen de eğlenceli fikirlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlar. Bunlardan bir tanesi de kış aylarında gerçekleştirilen Lazboard’tur. Lazboard temel olarak snowboard etkinliğinden etkilenerek oluşturulmuş bir festivaldir. Sıradan bir tahta üstüne çıakn ve tahtaların ucuna bağlanan iplerle yönlendirmeyi sağlayan Lazboard etkinliği her yıl düzenlenirken eğlenceli anlara sahne oluyor. Siz de kışın eğlenceli ve unutulmaz bir tatil geçirmek istiyorsanız Lazboard etkinliklerine katılmak için Petran Yaylası’na mutlaka gitmelisiniz.

Petran Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Petran Yaylası; İkizdere ilçesine yaklaşık 28 km uzaklıkta olsa da Rize merkezden yaklaşık 65 kilometre uzaktır. Bu nedenle Petran’a gelmek isteyen misafirlerin yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk yapması gerekir. Ancak yolculuk sırasında sarp yollar ve doğa koşullarının sizi etkilememesini istiyorsanız hazırlıklarınızı mutlaka iyi yapmalısınız.

Doğanın insan oğluna sunduğu eşsiz güzelliklerden bir tanesi olan Petran Yaylası’na geldikten sonra temiz havanın tadına doyacak ve yöresel özellikleri ile ön plana çıkan yaylanın sizi etkisi altına aldığını göreceksiniz. Eşsiz köy kahvaltıları ve kendine has lezzetleri ile damak tadınıza hitap eden Petran’da efsanevi fotoğraflar da çekebileceğinizi unutmamalısınız.

1 Comments

  1. Yayla o kadar güzel ki gidip de aşık olup manzarayı izlememek elde değil gitmeyen herkese gitmelerini tavsiye ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir