Gururumuzu Kabartan En İyi Türk Yapımı Oyunlar

Türk yapımı oyunlar, video oyun dünyasında önemli bir yere sahip olmaya başlarken her geçen gün bu sektör ülkemizde gelişiyor.

Türk yapımı oyunlar, video oyun dünyasında önemli bir yere sahip olmaya başlarken her geçen gün bu sektör ülkemizde gelişiyor. Hatta öyle ki bazı Türk menşeili oyunların ülkemizin oyun geliştiricileri tarafından geliştirildiği dahi bilinmiyor. Video oyun dünyasında artan rekabet, her geçen dün çok daha efektif ve kullanıcıyı içine çeken oyunların geliştirilmesini sağlıyor.

Türk oyun geliştiricileri ve video oyun şirketleri için de bu durum aynı şekilde geçerliliğini koruyor. Fakat söz konusu video oyunlar olduğunda, elbette oyun kalitesi en önemli unsurlardan biridir. İşte gördüğünde gururunu kabartacak, geçmişten günümüze en iyi Türk yapımı oyunlar!

Mount & Blade: Warband

Oyun tutkunlarının en çok beğenisini toplayan Türk yapımı oyunlar arasında yer alan Mount & Blade: Warband, Orta Çağ döneminde geçen bir strateji oyunudur. 31 Mart 2010 tarihinde video oyun dünyası ile buluşan Mount & Blade: Warband, Türk menşeili olarak üretilen ve PC’de bu kadar ses getiren ilk video oyunlardandır.

Her ne kadar eski bir oyun olsa da günümüzde dahi sevenleri tam olarak Mount & Blade: Warband oyunundan vazgeçemiyor. Günümüzde Steam platformu üzerinde satışı devam eden oyun, strateji oyunu severler için oldukça ideal bir seçenek olabilir.

Mount & Blade II: Bannerlord

Türk yapımı oyunlar arasında en çok satan ve en geniş kitlelere ulaşmayı başaranlardan olan Monut & Blade II: Bannerlord, 2020 yılında piyasa çıktı. Serinin ilk versiyonunda olduğu gibi ikinci oyun da Orta Çağ dönemini konu ediniyor. Yine strateji geliştirme temelli olan oyun, Türkçe ve İngilizce dil desteği ile oyun tutkunlarının beğenisine sunulmuştu.

Aynı zamanda Mount & Balde II:Bannerlord, 2020 yılında elde ettiği başarıyla da dikkatleri üzerine çekti. Gerçek anlamıyla Türk menşeili olması nedeniyle gururumuzu kabartan oyun, 2020 yılında Steam’de en çok atan oyunlar listesine girmeyi başardı.

Bugün de sevenlerinin yakından takip ettiği Monut & Blade II: Bannerlord, yaklaşık olarak 10 yıl gibi bir sürede geliştirilmiştir.

Far Cry

Far Cry, günümüzde Türk yapımı olup olmadığı en çok merak edilen video oyunlar arasında yer alıyor. Video oyunlar tarihinin en çok beğenilen ve sevilen yapımları arasında yer alan Far Cry, son olarak 6. versiyonu ile oyun tutkunlarının beğenisine sunulmuştu. Bununla birlikte oyunun ilk versiyonu ile daha sonra geliştirilen versiyonlarının yapımcıları arasında fark bulunuyor.

Far Cry adıyla piyasaya çıkan birinci oyunun yapımcısı Crytek isimli bir video oyun geliştiricisi firmadır. Bu şirket, temel olarak Almanya menşeilidir. Fakat şirketin kurucuları yazılım sektöründe faaliyet gösteren 3 Türk kardeştir. Dolayısıyla, video oyunlar tarihinin en başarılı yapımlarından olan Far Cry, Türk yapımı oyunlar listemize serinin ilk oyunu ile dahil oluyor. Günümüze kadar geliştirilen diğer 5 yapımın ise Türk menşeili olduğunu söylemek mümkün değil.

Zula

Türk yapımı oyunlar arasından en çok bilineni ve global ölçekte en fazla başarı elde eden oyunlardan olan Zula, bir FPS savaş oyunudur. FPS türünde Türk menşeili olarak üretilen oyunlar arasında en iddialısı olan Zula, vadettiği oyun için deneyimle de gururumuzu kabartıyor. Keza Zula evreni içerisinde birçok Türk haritasına rastlamak mümkündür.

Ücretsiz bir şekilde indirilebilen ve oynanabilen oyun, son derece yüksek sayıda Türk oyuncuya da ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla yabancılık çekmeden bir FPS deneyimi yaşamak istiyorsan, Zula muhteşem bir seçenek olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir